Anna Karin

Anna-Karin studerade med Stockholm som studieort

Anna-Karin Berggren – “Utan utbildningen skulle jag aldrig ha kunna göra detta”


Varför sökte du utbildningen?
Jag sökte utbildningen eftersom det kändes intressant att jobba med exportförsäljning. Att delar av utbildningen var på plats i Kina gjorde det hela ännu mer intressant. Utbildningen innehöll både teoretiska delar samt praktiska delar och genom praktiken fick jag chansen att prova på och se hur det är att jobba mot en annan affärskultur. Genom att bo och arbeta i Kina så har jag fått en annan förståelse för deras affärskultur och har fått massor av erfarenhet som är svår att hitta på andra utbildningar.

 

Vad hade du för mål med din tid i Kina och utbildningen?
Självklart att få kunskap och erfarenhet så att jag i framtiden kan jobba som exportförsäljare, antingen mot Kina men även mot andra länder.

 

Hur var den kulturella skillnaden i Kina?
Eftersom det var fjärde gången jag var i Kina så har jag lite erfarenhet av hur kineserna fungerar, samt att vi fått mycket kunskap under lektionerna. Om jag inte hade haft erfarenheten sedan tidigare tror jag det hade varit lite jobbigare för mig. I Kina fungerar ju nästan allt tvärtom vad man är van med från Sverige. Folk står inte i kö, det är aldrig tyst, maten är annorlunda, många pratar dålig engelska och luften är dålig vissa dagar.  Det jag upplevde som jobbigt var trafiken, ena gången kunde det ta 20 minuter med taxi i stan, och nästa gång upp mot två timmar.

 

Kan du relatera ditt nuvarande jobb till utbildningen och din tid i Kina?
Jag har genom min utbildning och min tid i Kina fått möjlighet att starta upp en helt ny verksamhet mot Kina i Sverige på mitt nuvarande arbete. Det känns jättespännande och roligt att jag får chansen att nyttja mina erfarenheter. Utan utbildningen skulle jag aldrig ha kunna göra detta.

 

Hur skulle du rekommendera utbildningen till framtida studenter?
Jag anser att utbildningen är bra eftersom den varvar teori med praktik. Lärarna är kvalificerade, de har erfarenhet av att jobba mot Kina och de visar stort engagemang. Utbildningen innehåller inte bara ämnen som export utan man får lära sig hur man tolkar och förstår andra affärskulturer. I utbildningen ingår även en kurs i det kinesiska språket. Detta är av stor vikt då du i framtiden ska göra affärer med Kina.


Carl Malmberg – “Från Tomelilla till Shenzhen”

Carl Malmberg tog sin examen från Exportakademin våren 2014 och började direkt på sitt nya jobb som Key Account på NTC Ltd, där han tidigare hade haft sin LIA. Han bor nu mera i staden Shenzhen som har en population på cirka 10 miljoner människor och anses vara Kinas elektronikhuvudstad. Här följer en intervju med Carl om hans nya liv i Kina och hur han ser på utbildningen som han precis avslutat.

 

Carl 1

 

 

 

 

Nuvarande yrke: Key Account
Bor: Shenzhen, Kina
Utbildning: Exportakademien/ Tekniska Högskolan i Jönköping

 

Hej Carl! Hur trivs du i din nya hemstad?
Som fisken i vattnet. Jag var sedan tidigare något trött på Sverige och ville ha nya utmaningar och sökte därför till utbildningen. Nu när man väl är här känns det som ett av mitt livs bästa val. Att få uppleva en helt annan kultur och uppleva nya saker spännande saker varje dag. Självklart är det en stor förändring från Sverige på både gott och ont, men Shenzhen levererar långt över mina förväntningar!

 

Hur ser en vanlig dag ut för dig med jobb och fritid?
Jag börjar oftast dagen med en promenad med en svensk kollega för att få lite sol och en bra start på dagen. Duscha, frukost – det vanliga. Kommer till jobbet vid 10 tiden och kollar mail, nyheter med mera. Vid 11 är det kaffe, tar en stund innan man hittar ett bra kaffeställe, men det är värt sökandet!

Fram till lunch så går jag igenom leveranser, pratar med kunder och leverantörer. Har Svenska och Kinesiska kollegor så de flesta samtal sker på engelska men även en del på Kinesiska och Svenska.

Eftersom det är 6 timmar mellan Sverige och Kina så ligger stor del av jobbet i planering av leveranser och kundkontakt. Jag har daglig kontakt med Svenska kunder och det är alltid lika intressant att lösa skillnaderna mellan Kina och Sverige.

Det varierar vilken tid jag kommer hem men middag och gå ut med vänner står oftast på schemat. Jag har skapat ett stort kontaktnät med både Kineser och andra västerlänningar så det finns alltid något som händer. Det tar givetvis en stund att bygga upp ett nätverk men även de första veckorna var oerhört händelserika.

 

Vad är den största skillnaden mellan att jobba i Kina istället för Sverige?
En dag är aldrig den andra lik, i varje fall inte i mitt arbete. Detta är en utmaning och det är helt upp till sig själv hur man tar denna utmaning. Man får vara beredd att göra en uppoffring till en början för att senare få utdelning. Nu efter ett halvår i Shenzhen börjar jag få denna utdelning och uppskattar verklige utmaningarna.

 

Om du ser tillbaka på din tid på Exportakademien, vad tycker du var det mest lärorika med utbildningen – och hur har det förberett dig för att jobba mot Kina?
Det är oerhört användbart att kunna en del Kinesiska, det uppskattas av Kineser på alla plan och man får helt annan insikt i förhandlingar. Jag har även haft stor nytta av att ha studerat den kinesiska kulturen då den är väldigt annorlunda från vår svenska kultur, jag kommer även ofta på mig själv med att citera kinesiska ordspråk. Sist men inte minst är all kunskap från Ekonomistyrningen av stor nytta – och jag använder den dagligen i mitt jobb.

Carl 2

Johanna Johansson – Expo Manager på ett tillväxtföretag med ansvar för event och utställningar runt om i världen…

Varför sökte du utbildningen?
Jag hade tidigare bott i Kina och pluggade på Stockholm Universitet. Studierna kändes alltför teoretiska och långt ifrån ett arbete. Jag lockades av det verklighetsförankrade upplägget med mycket praktik samtidigt som jag åter fick tillbaks en fot i Kina. Tanken att få jobba med svensk export och att integrera med olika nationaliteter kändes extremt tilltalande.

 

Vad jobbar du med idag?
Expo Manager på ett tillväxtföretag med ansvar för event och utställningar runt om i världen, exklusive Nordamerika.

Hur såg din praktik ut och kan du anknyta den till ditt nuvarande jobb?
Jag var på ett företag som representerade svensk mat på den Kinesiska marknaden. Ett entreprenörs-företag med högt i tak gjorde att jag fick mycket ansvar där mäss-arbete var en del. Detta har genom goda referenser och hårt arbete tagit mig till den position jag har idag. Den vägen har inte varit spikrak eller enkel, men arbetet med LIA’n i kombination med utbildningen har i mån och mycket varit biljetten in.

 

Kan du berätta vad du har för arbetsuppgifter idag?
Planera, mål-sätta, utföra och utvärdera event och mässor. Mycket kontakt med slutkund, men går mot en mer säljande roll. Hela världen som arbetsplats med mycket resor.

 

Hur skulle du rekommendera utbildningen till framtida studenter?
Se utbildningen och LIA’n som en möjlig biljett in på arbetsmarknaden, där ingenting sker per automatik bara för att du är på plats. Våga sätta egna mål och ta ansvar för att tillgodogöra och ta vara på den erfarenhet du får. Nyttja de möjligheterna som ges och kontakterna du skapar på vägen.

 

Kristian Kovacic

Kristian Kovacic – “…ett av mina bästa beslut jag tagit…”


Varför sökte du utbildningen?
Jag hade arbetat med diverse jobb efter att ha slutat gymnasiet fram till jag var 28 år med ett mål att klättra inom företagen. Jag tröttnade på att stå och stampa på samma ställe så jag bestämde mig för att börja studera igen. Med min arbetslivserfarenhet och hunger att få lära mig nya saker så var det ett av mina bästa beslut jag tagit att gå utbildningen.

 

Hur var din tid som student i Kina?
Jag var riktigt taggad och påläst inför Kina. Man kan läsa på hur mycket som helst men det blir aldrig som man tänkt sig i verkligheten. Man får vara beredd på precis allt, anpassa sig till den kinesiska kulturen så snabbt det går och sluta jämföra saker hur det vore mot Sverige en hel del. Jag lärde mig otroligt mycket av tiden i Kina och kan varmt rekommendera folk att ta chansen att studera i Kina eller annan intressant marknad utomlands.

 

Kan du beskriva hur en dag på din praktik såg ut och vad du hade för uppdrag?
Jag arbetade för Vitamin Well i Shanghai. Mina huvuduppgifter var att finna partners för en eventuell etablering på den kinesiska marknaden. Dessutom identifierade jag kommande trender, områden, konkurrenter, prissättning, målgrupp och juridiska regler. En dag kunde se ut att man gick till ett café eller en affär man tyckte skulle passa varumärket. Sedan tog man kontaktuppgifter på liknande produkter eller pratade med någon som arbetade i caféet eller affären för att få rekommendationer till en eventuell samarbetspartner. Nästa steg var att kolla upp företagen och sedan ringa och boka in ett möte.

Kan du anknyta utbildningen till ditt nuvarande jobb
Absolut, jag arbetar som exportsäljare i dagsläget och har stor nytta av allt jag lärt mig och vilka verktyg man kan använda. Det är dock stor skillnad på mitt nuvarande arbete och praktiken jag hade i Shanghai. Jag behöver inte jaga kunder på samma sätt eftersom vi redan är etablerade i de länder vi jobbar mot eller så har vi ställt ut på mässor och träffat potentiella distributörer som man kan börja diskutera med.

 

Hur skulle du rekommendera utbildningen till framtida studenter?
Jag kan absolut rekommendera utbildningen till de som gillar affärer. Det här var den enda utbildningen jag sökte och är glad att jag kom in. Jag ville inte studera bara för studerandes skull utan visste att om jag skulle göra det så måste jag vilja det själv till hundra procent för att jag ska kunna lära mig och bli riktigt duktig på det jag gör.

 

 Björn Wetterström – “För övrigt så jobbar jag idag på samma företag som jag gjorde min LIA på”

Björn W


Shanghai – Jönköping – Shanghai

Björn bodde redan i Shanghai när han valde att åka hem till Sverige för att påbörja sin utbildning på Exportakademien.

 

Varför sökte du till utbildningen?
Jag sökte utbildningen för att få en ny infallsvinkel i Kina. Jag ville bli mer konkurrenskraftig på arbetsmarknaden samt skaffa mig bättre grunder inom företagsekonomi och internationell business. Det kändes viktigt att innestå bra förstålelser för den kinesiska kulturen samt affärsvärlden för att jobba på just den marknaden.

 

Vad hade du för mål med din tid i Kina och utbildningen?
Mitt främsta mål med utbildningen var att få ett jobb på ett större svenskt företag i Kina, det målet har jag nått idag.

 

Kan du anknyta ditt jobb till utbildningen?
Absolut, företaget där jag nu jobbar verkar i en interkulturell arbetsmiljö med både svenskar och kineser. För övrigt så jobbar jag idag på samma företag som jag gjorde min LIA på.

 

Vad gör du på din fritid?
I Shanghai så finns det allid något att göra, jag sportar en hel del i veckorna och umgås med mina vänner på helgerna.

 

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?
Ingen dag är sig lik då jag arbetar med affärsutveckling, det blir många tjänsteresor inom Kina med frekventa kundbesök. Tack vare varierande arbetsuppgifter så trivs jag väldigt bra på jobbet, planen är att åtminstone stanna kvar i Shanghai ett par år till.